Wednesday, April 23, 2014

Cek Gigi di USIM Pandan Indah







Buat apa dekat sini?
Muda2 dah sakit gigi...
Apo nak dikato...lambat sangat jumpa Shaklee..hehhehe...Alasan lagi

Nak cite pagi tadi ada appointment dgn dentist dekat Klinik Pergigian Kg Pandan Dalam. Lepas scalling gigi doktor tu suggest aku pi Fakulti Pergigian di USIM..wth..tak kan nak pi USIM dekat Nilai nun

Senyum je dentist yang kecik molek tu...USIM untuk Fakulti Pergigian ada dekat Pandan Indah jer..So aku pun amik time off di klinik and shoot ke Pandan Indah. Ramainya orang la hai

Sampai je Menara B, amik pass trus naik tingkat 17..Kena bayar RM5 okey..untuk setahun..Tunggu punya tunggu...tu dia giliran aku..masuk duduk la atas kusi antik sambil baring tgk lampu..Ada org interview segala bagai..pastu kena xray mulut lagi

Skarang baru la time jumpa doktor..doktor dari seberang oullsss...hadapkan aje la ye
Skali doktor ni ceramah punya la panjang..siap amik model gigi tu tunjuk aku cara2 berus gigi..macam dekat sekolah rendah dolu2 tu..hikhikhik...comel dentist ni

Lepas habis kena basuh, doc tu siap pesan...jgn malas gosok gg..malam ni sblm awk tido mesti teringat2 dkt saya...:)

End up before shoot to Subang office, aku singgah farmasi beli benda alah bawah ni




cabaran untuk mendapatkan gigi dan gusi yang sihat plus aku akan pastikan amik 2 benda ni jgk tiap hari ok





Vitamin C tuk kesihatan gigi
Ostematrix tuk gigi yang kuat

Yehaaa....

Many thanks to Dr Tjut Mardiny Boerhan - dentist best yang I penah deal ok..siap rekemen suh buat braces lagi..Sorry doc..I takut

Sesapa nak tahu pasal USIM Pandan Indah ni boleh la tinggalkan comment

16 comments:

  1. salam. kak semua org blh ke pi klinik gigi usim tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh...semua orang boleh pegi klinik tu

      Delete
  2. Replies
    1. Kalau nak pasang braces murah boleh pegi Klinik Gigi Dr Zarin...sana kalao braces ok kot..sbb tengok ramai yang buat braces dekat situ

      Delete
  3. Salam kak , kalau nak buat gigi at cni boley tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh..pegi je bangunan MPAJ tu working hours..pastu cakap dkt kaunter bawah cakap nak cek gigi..Nati guard dkt situ bg tau kena naik tingkat berapa

      Delete
  4. Klinik ni dlm bangunan mpaj? Bole walk in atau kene set appointment?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..dkt bangunan mpaj...atas giant..bukan exectly dkt mpaj..sebelah kot rasanya..bole je walk in tapi kena tunggu lama..baik buat appoinment

      Delete
  5. Kak,bayar 5 ringgit tu skli ngan bayaran yg kite buat kat gigi ke cemana?

    ReplyDelete
  6. Kak,bayar 5 ringgit tu skli ngan bayaran yg kite buat kat gigi ke cemana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM5 pendaftaran je..Kalo ada rawatan nati nak balik kena bayar lagi

      Delete
  7. Replies
    1. Alamak sy tak ingat dah waktu operasi dia..yang ingat hari keje je la

      Delete
  8. Saya nak buat appointment.Ada sape tau nombor telefon USIM Pandan Indah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No phone pun saya x simpan sbb dah lama sngat ..Tapi boleh google USIM Pandan Indah

      Delete