Friday, August 2, 2013

Magic Gold Foundation / Silky Gold Foundation





Buntu tak tahu nak pilih yang mana satu and Silky/Magic Gold Foundation?

Meh saya bagi penerangan biar jelas kepada semua

Sebelum tu, meh berkenalan dengan Gold Foundation ni


Foundation ajaib yang merawat cela wajah dalam masa
5 minit. Bedak asas SPF 40 & minyak biji anggur yang bertindak sebagai anti-oksidan
yang melindungi sel kulit selama 12 jam dari sinaran UV yang boleh merosakkan kulit.
-Mencerahkan, menganjalkan & menegangkan kulit wajah.
-Menutup kecelaan pada wajah.
-Mengandungi vitamin E yang bertindak menghilangkan parut pada wajah.
-Tidak berminyak, tidak cepat berpeluh & ianya kalis air, boleh bertahan selama 12 jam.
-Dikeluarkan dalam 1 warna sahaja tetapi sesuai untuk semua jenis kulit kerana ianya
bertindak secara ajaib mengeluarkan warna mengikut jenis darah/ tona kulit.
So, setelah berkenal-kenalan, saya sarankan Magic gold foundation kepada pemilik kulit normal/jeragat/kusam. Magic gold foundation ni ada collagen so ianya sangat sesuai untuk kulit wanita yang berusia.
Kepada customer yang mempunyai kulit jenis jerawat pasir/berminyak, saya sarankan anda guna silky gold foundation sebab ianya ada agen to control oil..So bila kita pakai, kulit kita tak kan berminyak lagi. Kepada yang mempunyai normal skin pun bole guna silky gold foundation sebabnya nati muka kita nam[ak neutral..tak de la berkilat semacam je. 
Saya dah cuba, anda bila lagi? murah je.. Harga RM39.90 untuk 5ml

5 comments:

  1. kulit muka saya berminyak jadi sy menggunakan silky gold foundation..tapi macam mana pula dgn glowing foundation tu?nk pakai masa mana pulak yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dah pakai silky foundation cukup...tak perlu ambil glowing foundation..pilih salah 1..cara pakai sama je dua2 tu..harap jawapan ni membantu

      Delete
  2. cara pengunaan macam mana ye? mcm sya guna krim siang tu utk kegunaan harian. so bila msa nak pakai foundation ni? kalo lepas pakai krim day, then pakai foundation boleh x???

    ReplyDelete