Sunday, September 1, 2013

DTX Complex by Shaklee untuk kesihatan Hati dan Hempedu



Product Name : Shaklee DTX Complex
Servings per Container : 90 Caplets.
Serving Size : 1 Caplet per day.

Memberi Perlindungan untuk Hati Anda
Satu gabungan Shaklee yang unik di mana formula ini mengandungi ekstrak benih milk thistle yang ditunjukkan dalam satu penyelidikan ia dapat menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang diperlukan dalam regenerasi pembentukan semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi cendawan Reishi dan Schizandra Chinensis yang mempunyai ciri-ciri antioksidan serta Dandelion, Kunyit dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.*

HATI merupakan antara organ terpenting di dalam tubuh. Di antara fungsi HATI ialah:
  • Tukar makanan kepada tenaga.
  • Kawal pembekuan darah, pengeluaran & perkumuhan kolesterol, dan kawal penyimpanan lemak.
  • Hasilkan hempedu – bahan yang membantu anda menghadam makanan & menyerap nutrien-nutrien penting.
  • Bantu dalam menolak jangkitan-jangkitan dengan menghasilkan faktor-faktor imun, serta menyingkirkan bakteria dari dalam darah.
  • Menyimpan viamin penting, tenaga & mineral, serta merembeskannya ke dalam darah apabila diperlukan.
HATI turut memainkan peranan utama di dalam penyahtoksikan (detoxification) dengan memetabolismekan dan memisahkan dadah, alkohol dan toksin-toksin alam sekitar.
Apabila sistem penyahtoksikan semakin tepu, toksin yang terkumpul akan menyebabkan keletihan, sakit kepala, rasa loya dan pening, dan adakalanya mewujudkan masalah kulit seperti jerawat.

Shaklee DTX Complex menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dengan satu formula unik herba-herba dengan antioksidan dan aliran hempedu yang diperkaya*.
Gabungan unik bahan botani dalam Shaklee DTX Complex menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara:
(1) Ekstrak biji benih Milk Thistle, biji benih Schizandra Chinensis dan cendawan Reishi mempunyai ciri-ciri antioksida, menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat meransang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati*.
(2) Pati Dandelion, Kunyit dan Artichoke membantu mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ (hempedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh*.
Amalkanlah cara hidup sihat! Sayangilah HATI anda!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di dnarsampang@gmail.com atau SMS/CALL/WASSAP ke 017-3745383 (Nisa) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment