Tuesday, September 24, 2013

Sedihnya bila orang tua kita ada gout. JANGAN RISAU!!!


Apa itu gout?

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:

Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
Stress dan tekanan perasaan
Pengambilan protein yang berlebihan
Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan
Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh pesakit gout di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan?Antara makanan yang harus dielakkan ole pasakit gout:
  • Makanan laut seperti ikan, kerang, sardin dan ikan bilis.
  • Sayur-sayuran seperti asparagus, bunga kobis dan bayam.
  • Organ dalaman haiwan seperti paru, hati dan jantung.
  • Daging merah.
  • Cendawan.
  • Yis (roti putih, roti manis).


Daripada ambil ubat yang berunsurkan dadah, lebih baik kita hadiahkan ibubapa kita set Gout Shaklee yang dijamin 100% natural and safe.

4 vitamin/supplement penting untuk set gout :ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detix di atas.


ADVANCED JOINT HEALTH TABLET– memberi keselesaan pada sendi


OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.

No comments:

Post a Comment