Wednesday, September 16, 2015

Root Canal Di Klinik Pergigian Putrajaya Presint 18

Al kisah nak cerita lanjutan buat root canal untuk gigi geraham sebelah kanan. Dulu gigi tu pernah sakit and Nisa ada buat pulpotomy di Klinik Pergigiam Dr Zarin. Boleh rujuk older post ----> klik sini

Yang geraham sebelah kiri dah selamat buat root canal di IMU yang menelan belanjan RM950 untuk sebatang gigi bulan 4 yang lepas..(nasib mak dapat bonus nak, kalo x mmg tak de nya nak kuarkan duit banyak tu)

Then yang geraham belah kanan nak kena kumpul duit plak kalo nak buat di IMU lagi. Akhirnya Nisa pun call Klinik Pergigian Putrajaya Presint 9. Sebenarnya dah pernah cek up dekat sana bulan 10 tahun lepas dan sampai la bulan 6 memang tak de call pun untuk buat root canal ni.
Sekali call punya call, nurse dkt situ cakap dh submit nama dekat pakar. Then suruh call Klinik Pergigian Presint 18 sebab diaorg dah pindah sana.

Bila call je Presint 18 tu,  nahhh..amik....katanya nama tercicir..patut la korang tak call2 aku eh...Nisa pun apa lagi..sekali bagi ceramah sikit, terus dapat appoinment on 08.07.2015. Bulan pose ni...Terpaksalah I buka pose sehari.

So hari yg dijanjikan, bertolak la dari opis ku yang sgt icintai ni ke Putrajaya. Punya la susah nak cari..senang je tapi sebabkan waze mengong. Akhirnya sampai jugak. Surprisingly kul 2 tak de patient pun. So terus2 je masuk bilik Dr Rohani, Pakar Restorative. Mak aih...wangi nya doktor ni...sedap bau perfume dia. pakar doktor ni, sangat cekap. Dah settle sume dia tanya nak buat crown tak dengan dia. Pucuk dicita, ulam mendatang.. Terus je la cakap nak kan. So next appointment is in Oktober ye.

Pi counter, tanya berapa bayaran. OMG... RM2.. Tanya banyak kali ni..betul ke sbb ada amik x ray bagai tadi..Ye kak..RM2 je...Ok...TQ nurse...Sy sgt suka dan berbaloi...saya jimat RM948 berbanding kalau buat dia IMU.






6 comments:

  1. memang...sangat2 jimat..ni 13 oktober kena buat crown tapi dah preggy plak...org klinik tu cakap set appoinment lain next year lps bersalin

    ReplyDelete
  2. mahal x rawatan kt situ kak? sbb sy bru lepas xcdent n gigi depan patah separuh so nk cek dlu ..boleh bg no fon klinik x

    ReplyDelete
    Replies
    1. rawatan x mahal sebab government kan..Tapi kalo walk in x pasti coz I buat appointment then dapat surat refer pakar ke situ
      No phone bole google klinik gigi precint 18

      Delete
  3. Sy bru buat check up.pstu dr ckp xleh lg buat rct sbb Bengkak.tp kne tunggu line up appointment.so,mksudnye kne tunggu jelakan.tnggu pihak klinik call?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye...ada antibiotik boleh habiskan nati bengkak surut

      Delete