Monday, August 22, 2016

PENGALAMAN BERSALIN ANAK KE 3 (PART 2)


OK. Ni dah part 2.. nak baca part 1 sila la klik link bawah ni ye

http://nissazainal.blogspot.my/2016/08/pengalaman-bersalin-anak-ke-3-part-1.html

Lepas makan terus siap2 bag dan siapkan hero 2 orang tu sebab mak ayah nak bawak hero berdua tu pegi wedding dekat hotel.

Around 11.30 NZ and asben pegi la Hospital Ampang. On the way tu tetiba x de contraction langsung walaupun perjalanan tu jauh jugak dari rumah nak ke hospital. Sampai hospital parking siap cakap dkt asben x yah la pegi..X sakit dah ni. Tapi asben suh pegi jugak sbb dah sampai.

Then NZ cakap ok pegi tapi  x yah la bawak bag sbb dh x sakit ni..kang kalo bawak bag tak pasal2 lak I kena tahan wad kan

So terkedek2 la kami berdua ke PAC tu. Bawak buku pink je. Register pastu nurse suh tukar baju nak cek jalan.Baring then kena seluk2..Nurse cakap sakit ke tak?op cos la x sakit...Nurse cakap ni dah 6 cm ni.. Kena masuk labour room dah.Adoi..tetiba teringat tak makan kurma n minum air zam zam lagi.

Tanya Nurse tu bole x nak minum. Nasib baik dia bagi minum.. Panggil asben suh amik beg cepat2 sbb air zamzam dlm bag tu.

Kena tolak naik wheel chair ke LR. dah la x sakit. Rasa mcm cacat plak naik wheel chair ni.Hahahahaha
Cacat otak kot NZ ni

Sampai LR ken atgu nurse kemas LR plak..duduk la atas wheel chair tu duk tgk nurse mandikan baby yg baru lahir..bestnya..sabar ye..lagi beberapa jam je nak jumpa si kenit dlm perut mama ni

dah baring atas katil, doktor pecah kan air ketuban. Stil x sakit lagi. Adoiiiiii ni maslah besar ni..Tak sakit cam no nak teran.

Duk atas katil sampai air ketuban keluar dengan banyak nya sebanyak 3x.hahaha..ingatkan terkencing..rupanya air ketuban. Sampai pukul 2 bukaan turun naik dari 6 ke 8cm p astu turun 6cm balik pastu naik 9 cm.. pastu turun 7cm pastu bila naik 10cm..Nurse dgn doktor pelatih tu cepat2 suh teran. Tapi NZ x sakit, bila masak nak teran? Last2 NZ main teran je sampai kuar kepala.Then teran lagi bagi kuar padan plak.

Tadaaaaaa......

Tu dia pukul 2.41pm baru nak kuaq princess sorang  ni.
Besaq plak tu..3.89kg..amik ko
Meh mama expose skit muka tu dkt sume





Ni gambar sejam lps bersalin. dah masuk wad dah time ni dlm pukul 4 ptg. Labuh tak pipi saya? Pipi tu je kot dkt 2kg....

Overall biasa2 je bersalin cumanya susah sbb tak de contraction yg kuat utk push.

Kami namakan princess kami Khadeeja Nayli

No comments:

Post a Comment